Drevet av Blogger.

mandag 31. oktober 2016

2 godkjente-mengder med napp


En flott dag på sjøen er over. Flatt vann og svært behagelig. Godt fiske var det også. 2 trippelhugg og flere dobbelthugg resulterte i 2 ørreter ca 3 kg. 7 for små. 5 ørret, 2 laks og minst 5 meter med gjeddde. Mistet oversikten på antall hugg, men talte opp klyper på slutten av dagen. 21 hugg på yta og 5 hugg på rigg 7 meter. Fisken nappet på alt av bomber og strike pro.
Laffen og Rune Kringler har også fått godkjente fisker. 
Vinden kommer igjen i morgen så da blir fisket avlyst for min del. Reiser hjem og jobber før det blir et par uker på Granca med slekta.

Read more...

Klar for fiske


De fiskegale har det godt og endelig en dag uten vind. Den må tas vare på så jeg kjørte til Dalbergså etter jobb i går kveld og ankom kl 0200. Noen timer på øyet og nå på vei ut på sjøen. 4 båter ut fra Dalbergså i dag. Satser på et napp eller 5. Rapport kommer.

Read more...

onsdag 26. oktober 2016

2 godkjente


Det ble to godkjente fisker i dag. Kontrollveid til 4.8 og 5,1 kg. Fin fangst i vindværet. Mistet 3 blanke som hoppet og spratt bak båten før de falt av. Fikk også 1 kompis av Egon i grønn farge. Dagen begynte med fin behagelig vind for fiske i 2 timer, deretter vindøkning og 4 timer med rulling og perioder med " hold deg fast" fiske for så å blåse opp til nivåer langt over det dekksdama syntes er fornuftig. Dagen ble avsluttet kl. 1400.
Nå er vi møkka lei vind og grisevær og reiser hjem i morgen tidlig. Litt helgejobbing og så får vi se om det blir fiskbart noen dager i neste uke.
Av de andre som var ute fikk Bjørn Blåman en laks på ca. 5 kg og Laffen foretrakk å tynne ut gjeddebestanden i sjøen gjennom hele dagen.

Read more...

Dagens første, laks 4.8 kg


Da nappet det for første gang i dag og en knallfeit laks på 4.8 kg tok en strike pro i overflata. Vi håper vinden er med oss slik at vi kan fiske full dag.

Read more...

tirsdag 25. oktober 2016

Tom balje


Fikk noen timer på sjøen i dag. Tildels høy sjø og mye rulling. 4 napp som alle valgte å slippe taket før de var i båten. Nærmest var en ørret på ca 4 kg som var 1 meter fra håven.
Gav opp fisket kl 15 da dekksdama hadde fått nok. Hun hadde progresjon på kvalmen i dag. Startet med litt kvalm til middels og veldig kvalm. Avsluttet med nå er det nok. Da blir det landligge resten av dagen. Ser bedre ut i morgen og vi forsøker på nytt.

Read more...

mandag 24. oktober 2016

Alt er klart for fiske


Stenger og båt er klargjort for fiske. Vinden har minket fra 18 til 11 sek.m og sola titter frem. Det tar vi som et positivt tegn og hvis værmeldingen en sjelden gang har rett så er det muligheter for fiske i morgen.
Campingferie er hyggelig det, men 4 dager innendørs i sterk kuling og regn tærer på. Det eneste positive er vel at man slipper å stå opp grytidlig på morgenen. Man trenger faktisk ikke å stå opp i det hele tatt. 

Read more...

lørdag 22. oktober 2016

Båten er sjøsatt


Fikk god hjelp av Arthur i Team Flyt til å sjøsette båten i dag. Et grisevær av det sjeldne gjorde sjøsettingen krevende. 16 sek/meter vind og øsende regnvær er ikke optimalt.
Har nå gått i dekning igjen og avventer bedre vær.

Read more...

fredag 21. oktober 2016

På plass i Dalbergså


Har ankommet Dalbergså i et helv..... vær. Sterk vind og regn som kommer vannrett. Været er så dårlig at sjøsettingen blir definitivt avlyst. Her er det bare og komme seg i hus og ligge på været til det bedrer seg.

Read more...

torsdag 20. oktober 2016

Ny motor montert og høstsesongen kan starte


Da kan sesongen begynne ca 1 mnd forsinket etter tyveriet  i september. Ny Suzuki DF 150 er nå montert og båten er klar til avhenting i morgen.
Motor, utbedring av skader, ny styring, nye kabler osv er utført av Keys MarineService i Moss.
Båten blir hentet i morgen og sjøsatt i Dalbergså i løpet av ettermiddagen.
Håper min uvenn vindjelvelen kan ta seg en pause så det kan bli fiskeforhold i løpet av uka.

Read more...

fredag 7. oktober 2016

Hummerfiske i dag



I mangel på trollingfiske og båtmotor mønstret vi i dag på hos Ronny Myklebust for å se om det var mulig å få seg noen hummere og krabber til middag. Ronny har byttet ut sjarken og gått for en Viknes 830. Fantastisk god og praktisk båt og svært gode sjøegenskaper. Båten hadde vært en knakende god trollingbåt hvis man slapp å slepe båten rundt i hele Skandinavia.

Bra fangst ble det også og nå er det koking av fangsten som gjenstår. Helgens meny blir skalldyr frem til mandag.  Flott dag og nydelig vær og vi takker for turen og fangsten.





Read more...

torsdag 6. oktober 2016

Ny motor bestilt og under montering





Da er endelig takst og forsikringoppgjøret er klart etter tyveriet av min gamle Suzuki DF 140. Etter et mellomlegg på ca nye 700 wobblere er ny motor er bestilt. Mine svært gode erfaringer med Suzuki utenbordsmotorer gjordet valget veldig enkelt. En ny Suzuki DF150 er bestilt.
Noe større volum på motoren og bedre egenskaper var avgjørende for valget. Båten står nå hos Keys Marineservice i Moss som vil montere motoren, utbedre skader på skrog, samt montering av ny hydraulisk styring osv.
Arbeidet vil ta noen dager, men båt og motor vil bli klar i god tid til neste planlagte fisketur 20 oktober.




Read more...

Laks

Laks
Simrislaks 13,24 kg

Morgenstemning i Dalbergså

Morgenstemning i Dalbergså
Powered By Blogger

Back to TOP  

Related Posts with Thumbnails