Drevet av Blogger.

lørdag 30. april 2016

3 timers fiske i høy sjø

Klarte å holde ut i 3 timer ute på sjøen før Laffen og jeg gav opp. En liten periode med akseptabel vind før det igjen blåste opp mot 12 sek.meter. Fisket er usedvanlig tregt om dagen og vi får håpe vi får litt mer stabilt vær de neste dagene. De vise menn og kvinner i værmeldingen påstår at det skal gå mot det bedre er det blir fint for stort verre enn siste uke er vanskelig å få til.


Read more...

Stengene er satt


Er alene utpå etter at gutta gav opp i går. Blåser 7-8 sek.meter syd øst. Håper vinden avtar utover dagen. Fikk en fin start ved at en laks tok dying minnow rett bak båten imens jeg skulle feste klypa på dypriggen. Laksen var ca 55 cm og ble returnert.

Read more...

fredag 29. april 2016

Tom pott


6 timers rulling i høy sjø gav 0 napp og nok en nedtur for gutta fra politiet i Sør Øst. Vinden løyet i 11 minutter og 43 sekunder før den la seg stabilt rundt 10 sek.meter igjen. Nå gir gutta opp og reiser hjem i kveld og vindhaterforeningen har fått 3 nye medlemmer.
Selv blir jeg noe tid utover i den tro at en gang så snur fisket til det bedre. Dekksdama ankommer i morgen og kanskje det er det som må til for å få fisk. Laffen kjørte ut samtidig som oss i dag og fikk en ørret på 50 cm rett før vi gav opp.

Read more...

Vi forsøker oss med litt fiske


Nok en dag med mye vind. 12 sek meter på morgenen. Nå er det ca 8 og vi er på sjøen og satser på et napp. Arne G reiste hjem i vindfrusterasjon i formiddag. Rapport kommer ved napp.

Read more...

torsdag 28. april 2016

Uavgjort i politimesterskapet


2 fisk ble landet under mesterskapet og fisket må betegnes som svært tregt. Martin og Arne landet hver sin mort som var klin like i størrelse og farge. Undertegnede dømte konkurransen til uavgjort. Heder og feiring foretas under kveldens gourmet middag bestående av grillet andebryst med tilbehør. Det er foreløpig ikke bestemt om vi går for fransk eller spansk rødvin til maten, selv går jeg selvfølgelig for spansk.
Været ser bedre ut i morgen og vi har god tro på fiske fra tidlig morgen.

Read more...

Norsk politimesterskap i bryggefiske


Nok en dag med sterk nordøstlig vind som gjør at vi må holde oss på land. Vi er kreative og avholder da norsk politimesterskap i bryggefiske.
Konkurransen avholdes fra brygga i Dalbergså og størst fisk vinner uavhengig av farge og type. 3 timers fiske, kun avbrutt av hyppige drikkepauser.
Vinneren blir norsk politimester i bryggefiske. Tittelen henger høyt og vinneren tildeles store mengder " skumpa" samt stort diplom fra undertegnede som kan vedlegges CV for videre avansement innenfor politietaten. Skitt fiske og måtte den heldigste vinne.

Read more...

onsdag 27. april 2016

Tom balje


En treg dag med 2 for små laks og 2 bomhugg er over. Været var iallefall bra etter kl 1200. Nå går vi for Martins gourmetmiddag med rikelig med egnet drikke. Ser ut som vinden øker igjen så det er mulig at det det blir sen start i morgen også. Gutta har fortsatt trua tiltross for nordavind og høy sjø. Takk for i dag.

Read more...

Da er vi i gang


Vinden løyer og vi tar turen ut på sjøen i håp om å få et napp. En lang sovmorgon er fint for helsa. Martin er med x-cops og Kristian blir med meg. Har trua på at Kristian kan få sin livs første laks. Mye nytt på stengene i dag og prøver det før vi evt går tilbake til gammel resept. Rapport kommer.


Read more...

tirsdag 26. april 2016

Det ble med forsøket


Et godt forsøk på fiske ble utført og vi tok turen ut på sjøen for så å ta til fornuft og kjøre tilbake til havnen. Krapp sjø og økende vind betyr landligge i dag. Vi kom iallefall tidlig opp av senga om ikke noe annet. Håper på sol utover så solveggen kan tas i bruk. Nye muligheter i morgen.

Read more...

mandag 25. april 2016

Rigget og klar for fiske


Er på plass i Dalbergså for fiske i en uke eller to. Båten flyter og alt er rigget. Venter noen kolleger fra jobben utover uka og håpet er at været blir slik at fiske er mulig. Morgendagen starter ikke bra med vind men vi håper det bedrer seg utover uka. Rapport kommer.

Read more...

lørdag 16. april 2016

Hjemreise og takk for oss





























Da er vi klare for hjemreise fra Logen. Ca 10 timers kjøring før vi er hjemme. Gunders/Maniac og Team Kvarken reiser også hjem i dag. Det har vært et flott opphold og vi har fått fisk alle sammen. Noen dager med vind og inne dager må man regne med her på de forblåste sletter i sør Sverige.

Tusen takk for samværet og takk til vertskapet Patrik og Sanna på Bengtssons loge for en fantastisk service under hele oppholdet. Som vanlig bød vertskapet på fellesmiddag som nok en gang smakte utmerket..Vi fikk også erfare at Patriks samling av whiskey ikke å kimse av.

Vi kan anbefale Bengtssons loge på det varmeste hvis man har behov for overnatting i Simrishamn.
Takk fra oss alle for oppholdet og vi kommer garantert igjen til neste års Baltic Sea Tournament.










Read more...

fredag 15. april 2016

Gunders vant Baltic Sea Tournament 2016


Gunders stakk av med seieren i Baltic Sea Tournament 2016 med en flott laks på 13.3 kg tatt i Maniacbåten. Vi andre strakk ikke til denne gangen. Nærmest var Team Kvarken med en fisk på 13 kg. Premier og pokaler ble utdelt under en nydelig fellesmiddag på puben ved Bengtssons Loge. Vi gratulerer til vinneren og teamet.
Egon og jeg hevdet oss godt i totalantall, men de store uteble desverre på denne turen.
Vi lover å komme sterkere tilbake til neste år. Tusen takk til deltakerne og det har vært en fantastisk tur med svært godt samhold og mye sosialt.  Tusen takk for denne gang.

Read more...

Båtopptak i Ystad

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En ny dag med sterk vind og en perfekt dag for alle tilhengere av sterk vind. Regner med at mannen i paraglideren er en av disse. Min nyopererte rygg har fått nok av rulling og slag i bølgene og da ble det til at dagen tilbringes på land med båtopptak.
Egon kjørte båten fra Kåseberga til Ystad i godt driv uten å ha en klagende gast bak på benken. Bilturen rundt var uten tvil en behageligere tur.
Båten er nå pakket og klar for hjemreise i morgen tidlig. Gunders/Maniacs og team Kvarken sliter ute på sjøen med foreløpig svært magert resultat.

Read more...

torsdag 14. april 2016

Hvor ble det av laksen????

 
En lang dag på sjøen med nordøst sterk vind, regnbyger og et elendig fiske er over. Mitt negative forhold til vind har ikke blitt noe bedre etter de to siste dagene. Ikke et laksenapp på hele dagen. 1 trøstetorsk på rigg som kjempet til siste slutt.
Det kan virke som at vårt gode fiske er over for denne gang og at været de siste dagene har blåst fisken til et annet område av Østersjøen. Gunders/Maniac fikk en laks på 80 cm. Team Kvarken 0 napp. Lidberg 0 napp osv. Altså en elendig dag for alle som vi hadde kontakt med på havet.
Det blir rådslagning i kveld om hva vi gjør de siste dagene.

Read more...

Ny dag i vinden


Litt senere start i dag grunnet litt difuse vindmeldinger. Det som er sikkert at bleke kommer vi ikke til å oppleve. Vi har trua og satser i dag på noen større eksemplarer. Rapport kommer i kveld.

Read more...

onsdag 13. april 2016

En lang dag på havet















Startet kl 0600 i god vind og øsende regnvær. Regnet gav seg mens vinden tiltok. Et napp innimellom var det også. Landet 4 laks på 5-8 kg i løpet av dagen. 2 uten fettfinne på ca 8 kg ble med hjem til røykovnen. Gunders/Maniacs landet 5 lakser med 9 kg på topp. Team Kvarken nøyde seg en på 8 kg som var fettfinneklippet.
Hjemturen ble en i overkant humpete og våt tur for Patrik og meg. 25 knop i 2 meter høye bølger var en utfordring for våre godt brukte kropper.
Været og kroppen bestemmer om det blir fiske i morgen.

Read more...

Ny fiskedag


Vinden har lagt seg slik at fiske er mulig og vi satser hardt for å straffe Gunders i størst fisk konkurransen. Patrik er med som spøslave i dag. Rapport kommer.

Read more...

tirsdag 12. april 2016

Vinden er stabil sterk

 
Ny dag med vind som umuligjør fiske. Kraftig frokost må til etter gårsdagens feiring. Maniac er i gang med steking av mengder med bacon og egg. Deretter blir det sjekk av båtene i havnen, solveggen, middag og det var den dagen. Utsiktene for fiske ser bra ut fra onsdag og håpet om den store er tilstede.

Read more...

mandag 11. april 2016

En foreløpig feiring av Gunders rekordfisk

Vi tok en impulsiv feiring av den foreløpige lederen i størst fisk konkurransen, nemlig Gunders med sin laks på 13.3. kg. Et par timer i jacuzzi  og en liten dusj før mat gjør godt. Mye eleksir som spente seg fra cola i rom ( ikke rom og cola), samt noen liter med sprudevann eller" skumpa " på svensk. Mye gode historier, latter og godt kameratskap.
Nå går vi for helaften hos Patrik og Sanna. Værmeldingen ser ikke helt ille ut for morgendagen så vi tar en vurdering om det blir fiske tidlig i morgen.

Read more...

Inneblåst i dag igjen

Våre bønner ble ikke hørt og vindelskerne får nok en gang en fin dag. Derfor blir det en dag på ryggen i sola for å hvile seg opp for videre fiske.
Det blir solveggen på formiddagen, jacuzzi på ettermiddagen med påfølgende middag hos Patrik og Sanna på kvelden. Slik går dagene...........

Read more...

søndag 10. april 2016

Gunders med dagens største 13.3 kg














 
 
Gunders landet dagens største fisk med en laks på 13.3 kg. Flott fisk og en ny personlig rekord inntil videre. Det gratuleres og her har vi noe å strekke oss etter de neste dagene.

Read more...

Ny kanondag på Østersjøen





























En kanondag er over på Østersjøen. 12 napp og 11 fisker landet. Alle fiskene lå mellom 5.5 og 8.5 kg. 1 fisk på rigg, resten på overflaten. En fisk med klippet fettfinne på 8.5 kg ble med hjem, resten ble returnert til havet i fin form.
Nappene fordelte seg gjennom hele dagen og Blåman spesial fanget godt. Vi mangler den store, men den kommer utover uken.
Gunders og Maniac hadde også bra fiske med 5 fangede fisker, flere mistet og med en flott laks 13,3 kg på topp. Dette er ny rekord for gutta og båtrekord i Maniacbåten.
Team Kvarken hadde også en 13 + i båten så det blir en knallhard kamp om å ta ledelsen i internkonkurransen.
Nye muligheter i morgen hvis værgudene vil.


Read more...

Klare for en ny fiskedag


Da er vi klare og rigget for ny dag på havet. Litt mere vind i dag, men det blir helt greit. Forsøker samme sted som i går. Gunders har noe å hevne med en stor fisk i området. Rapport kommer.

Read more...

lørdag 9. april 2016

En flott dag på havet




















På vei hjem fra havet og dagen har vært perfekt og meget bra fiske. Helt bleke og sol i hele dag. Kjørte langt ut i dag og har vært innom Tyskland noen ganger. Stille på morgenen, men det tok seg opp utover dagen. 8 landede fisker med 2 på 8 kg som de største. Mistet 4 stk. Fikk 2 med klippet finne som blir med hjem som mat. De øvrige returnert i fin form.
Flere dobbelthugg og et trippelhugg. Egon fikk flest i dag. Jeg tar revanse i morgen.
Gunders og Finny har fått 4 og mistet en bjesse rett før håving. Gunders måtte gå i terapi en periode etter at fisken svømte videre.
Nye muligheter i morgen.
 

Read more...

Endelig fiske igjen


Våre bønner er hørt og vinden har lagt seg. På vei ut for å ta den store. Noe gammelsjø og vi sliter oss ut 20 nm før vi setter. Rapport kommer.

Read more...

fredag 8. april 2016

Klargjøring for morgendagen


Er i havna og det blåser solid. Har klargjort stenger og spoons for i morgen. Mye nyinnkjøpt som må prøves. Det skal ikke stå på fiskeutsyret når det napper. Nye splittringer på alt nytt er påsatt og skrinene er stappfulle. Antall nye spoons er uvisst, men vekten var rundt 1 kg. Gunders og Finny gjør et hederlig forsøk på å få autopilot og plotter til å snakke samme språket.
Egon lider av underenæring så han benyttet sjansen til å innta en bedre lunch på bakdekket. En haug grillkorv med mos og tilbehør bygger kropp.
Det blir pub og mat i kveld før storfisken skal tas i morgen.

Read more...

Inneblåst på dag 3

 
Nå er vi lei vind og ber til de høyere makter om at vindelskerne har fått sitt og at det også tas hensyn til oss fiskere. Noe rettferdighet må det vel finnes der ute.
Venting på 3 dagen tar på og man blir lei av nettsurfing og innkjøp av spoon. Som tidligere er det dyrt å bli inneblåst og også denne gangen har vi fått fylt opp lageret av spoons.
Dagen i dag går med til rigging av båt og litt fiske etter sjøørret fra land i vindkastene.
Tror våre bønner er hørt og været for helgen ser veldig bra ut og da tar vi den store laksen.

Read more...

torsdag 7. april 2016

Trekopi av laks 16.1 kg















Johan Sjøberg i Team Kvarken har laget en trekopi av teamets største laks under fjorårets tur til Simrishamn. Denne er montert på en stor plate med med utgraveringer og klokke. Praktverket ble gitt i gave til Patrik og Sanna på Bengtssons Loge. Denne er nå montert opp på veggen inne i puben på Logen til almen beskuelse.
Et imponerende stykke arbeid av Johan Sjøberg. Vi er mektig imponert.
Egon og jeg håper at Johan kan lage en ny kopi av vår vinnerfisk når vi går av som vinneren i den interne fiskekonkurransen.

Read more...

Inneblåst også i dag


Nok en dag for vindelskerne og vi er på land på andre dagen. Blåser så det holder ute og det blir nettsurfing og sosialt i hele dag. Team Kvarken dro avgårde mot sjøen og de er så fiskesjuke at de muligens forsøker seg med litt fiske. Været ser litt bedre ut for morgendagen så håpet for fiske er stigende.

Read more...

Fin trollingbåt til salgs

BÅTEN ER SOLGT

Eivind x-cops skal selge sin gamle trollingbåt etter innkjøp av den gamle copsbåten.

Drago Sunday Fishing 2005 mod med 70 hk Suzuki 4 takt. Båt og motor fremstår som lite brukt og svært velholdt. Er fullrigget for trolling og klar til å settes på vannet. Båten står på Brenderup henger som følger med på kjøpet.

Utstyr: Stangorgel med 8 holdere i syrefast med planerboardmaster og sneller på tak. Garmin ekkolodd/GPS med kartverk. Simrad autopilot, VHF, 2 stk Cannon elrigger, innbygd 90 liters bensintank, 6 ekstra stangholdere.
Finn-kode 73159518

Pris inkl båt og tilhenger kr 160.000,-

Henvendelse til Eivind Nordskog +4799619077

Read more...

onsdag 6. april 2016

Vindelskere


Tok en tur til havnen for å sjekke fortøyingen til båten. Det blåser noe inn i helv..... Båten lå fint i blåsten og er klar bare vinden gir seg.
Traff noen gærne vindelskere som surfet på de store bølgene. De hadde overhode ikke forståelse for at vind er noe dritt. Jo mer vind desto bedre var deres argument. Ikke overraskende ble vi ikke enig om vinden.
Turen går videre til Ystad da karene mener at det er noe fiskeutstyr som mangler i kassa. Team Kvarken ankommer i kveld etter en liten kjøretur på 18 timer. Blir en matbit ala Egon og fiskeprat utover kvelden.
Været ser ikke bra for morgendagen så det går mot nok en hviledag.

Read more...

En flott dag for vindelskere


Vi er definitivt ikke i den kategorien, vindhatere som vi er, så derfor holder vi oss i land. Sol og 1 sek.meter i går-regn og15 sek.meter i dag.
Været forandrer seg raskt her nede på flatlandet i syd Sverige.
Sovmorgon i dag og vi satser på en bedre frokost inklusive dynger med egg, bacon og kaffe.
Resten av dagen brukes til fiskeprat og en tur til havna for å sjekke båtene.


 
 




Read more...

tirsdag 5. april 2016

På vei hjem


Fiskedagen er over og da går det i 30 knop mot havna. 3 fisker landet med 9 kg på topp. 1 ørret blir til mat i Hurum og resten returnert. Mistet også 3 stk. Mye trafikk på radioen og hørte om fisk på 14 og 15 kg.
Gratulerer til Gunders som fikk en laks på 11.6 kg som er ny bestenotering. Regner med at den står for fall de neste dagene. 
Er været med oss som i dag satser vi på noen større eksemplarer de neste dagene.

Read more...

Det napper


Er fantastisk vær med havblikk og sol, samt et og annet napp. Egon fikk dobbelthugg i sted med en sjøørret på 4 og laks på 6 kg. Jeg fikk akkurat en på ca 9 kg. Alle er returnert i god form. Har også mistet et par fine fisker-
Gunders/Maniacs har en på 8 og 11.6 kg. Vi kjører dagen ut i påvente av en større.

Read more...

Første dag på Østersjøen


Da er vi i gang og en vakker soloppgang møtte oss når vi kjørte ut fra havnen. Helt havblikk og fantastiske forhold. I dag har vi trua. Gunders og Maniac har sjøsatt i Ystad og vi møtes på havet. Rapport kommer ved napp.

Read more...

mandag 4. april 2016

Båten sjøsatt i Ystad


Da er båten på vannet, stengene rigget og Egon setter kurs mot Kåseberga med båten. Plukker han opp på veien til Simris. Turen nedover gikk fint og vi fikk anledning til å hilse på svenske kolleger da vi ble vinket inn for kontroll. Blid svensk polis som ønsket oss " en trevlig fiskeresa"
Opp tidlig i morgen og været ser bra ut. Rapport kommer....

Read more...

Snart halveis


Da er det dieselfylling og litt mat i helsekostbutikken Burger King et par mil før Gøteborg.
Fint vær med 14 grader  og våren har kommet her nede. Kjører strake veien til Ystad for sjøsetting. 

Read more...

søndag 3. april 2016

Team Cops vs Team Kvarken

Johan i Team Kvarken har satt sammen en video fra de siste års fiske for å trigge til årets konkurranse mellom Egon og meg vs Micke og Johan. To gode venner som gjør alt som står i sin makt for å få den største fisken. Tiden vil vise, men i tradisjon tro så er det som regel meg som får den største i år også.
Moro blir det og ser frem mot mange flotte dager sammen med svært gode venner som er i overkant ivrige på fisking.  Team Gunders og Team Maniacs reiser også nedover og ankommer på tirsdag. Regner med som en selvfølge at de også deltar i internkonkurransen. Ønsker alle lykke til med turen og fiskingen.

 
 
Avreise i morgen tidlig kl 0700 og sjøsetting i Ystad på ettermiddagen. Tror ikke at Egon får sin 8 timers på Ullared i år heller. Rapporter kommer........

Read more...

fredag 1. april 2016

Mandag er det avreise til Simrishamn


Tidlig mandag morgen tar Egon og jeg nok en gang turen ned til Simrishamn med håp om stor laks på kroken. Egon stiller i midlertidig fotgjengerklasse så han blir passasjer på hele turen. Han har alltid et ønske om å rusle rundt på Ullared i noen timer på veien ned, i håp om å gjøre noen " fynd", men jeg tror at heller ikke på denne turen strekker tiden til for en 7 timers på Ullared.

Vi blir i 13 dager og bor som vanlig hos våre venner Patrik og Sanna på Bengtssons Loge. Mange gode fiskevenner kommer på samme tiden så vi ser frem mot flotte fiskedager, god fangst og mange fiskehistorier. Fjorårets svenske mestere i trolling Team Kvarken kommer helt fra Finland og nord Sverige for å klå oss på størst fisk., Etter innkjøp og lakkering av Blåman special tror jeg at håpet om seier for gutta er som å tro på julenissen.

Fjorårets tur var preget av kanonfiske med 33 lakser landet på 3 dager, og laks på 17,1 kg på topp. Deretter 5 dager med djevelsk vind og 2 dager med fiske uten et napp. Håpet i år blir litt mer stabilt vær over tid. Egon har gjort seg flid med noen bilder fra fjorårets tur. Fin snutt og mange gode minner.
Skitt fiske. 












Read more...

Laks

Laks
Simrislaks 13,24 kg

Morgenstemning i Dalbergså

Morgenstemning i Dalbergså
Powered By Blogger

Back to TOP  

Related Posts with Thumbnails