Drevet av Blogger.

mandag 30. juni 2014

En flott sommernatt


En tur på sjøen i kveld/natt og fisket sild og makrell til agn. Voldsomme mengder med fisk og balja ble fort full.
En fantastisk kveld med havblikk og nydelig nattehimmel.
Prøver på kveita igjen i morgen.

Read more...

lørdag 28. juni 2014

Fine kveiter

Flott morgen på sjøen i dag  som resulterte i flott fangst av kveiter.  Fikk 4 stk med 22.5 kg og 20.3 på topp. Sol og nærmest vindstille. Det ser ut som været holder seg så vi forsøker igjen i morgen.

Read more...

fredag 27. juni 2014

Stor lange

En tur på sjøen i dag og solen skinte for første gang på en uke. Fikk en lange på 154 cm og 18.7 kg. Solid beist som bet på en sei på ca en kilo som agn.  Det ble også ei matkveite og ymse andre arter. Blir litt fiskekaker i morra. Ser ut at finværet holder seg noen dager og da går vi får en større kveite og kanskje allerede i morgen.

Read more...

mandag 23. juni 2014

Glupske måker
























En tur på sjøen i ettermiddag og fisket makrell til agn. Deler av fangsten  ble utdelt til måkene pr hånd. Glupske fugler som tok tak i både finger og makrell
Under matingen av måkene dukket det opp en kongeørn som tok en av måkene hjem til middag. Et mektig syn rett bak båten.
Ikke akkurat sommertemp på St. Hans kvelden med lett regn og 9 grader.
Prøver oss på kveita i morgen hvis vinden er snill.

Read more...

søndag 22. juni 2014

Smålaks i dag

Regnet hjalp på vannstanden så det ble en liten tur i elva for å sikre middag. Dupp og mark fungerer perfekt og det ble 2 smålaks på ca 1.5 kg på kort tid.
Vinden har også blitt svakere så det blir muligens en tur på sjøen senere i dag.

Read more...

lørdag 21. juni 2014

Midtsommer i N. Trøndelag

Er som sedvanlig på plass i Flatanger til St.Hans. En liten tur i elva uten resultat i  5.5 grader og styrtregn med kuling. Elva steg 1 meter på 3 timer uten at det hjalp på fangsten. En helt normal trøndersk sommerdag.
Reiste nordover i går, tett snødrev og 1 grad over fjellet. Shorts og sommertøy er pakket bort for en stund.
Blir i ca 3 uker og det regnes med god fangst både av sjøfisk og blanke arter.
God midtsommer til venner og kjente. 

Read more...

søndag 15. juni 2014

Takk for oss

Trøtte, slitne og etter rådslagning har vi nå kl 0545 besluttet å takke for oss og sette kursen til havnen på Tangen for noen timer på øret før hjemreise. Natta forløp med en godkjent rett over målet og en Egongrass som stakk av med en Tomic i kjeften rett bak båten. Ellers var det en værmessig nydelig natt med månen som speilet seg i vannet hele natten.
De tre siste dagene har vi fisket rundt 40 timer med 4 napp av edel fisk som resultat. Altså ikke spesielt bra fiske, så nå er det nok. Tålmodigheten har tatt slutt for oss begge.

En kan jo undres om hvor gæren det går an å bli.  Det å tilbringe 3 døgn og med 40 timer fiske i en båt i all slags vær og vind bare for å få et napp og forhåpentligvis en fisk. Jeg har ikke hele svaret, men godt kameratskap,  flotte naturopplevelser og håp om et solide snellehyl kan være noe av svaret.

Takk til arrangøren Norges Trollingforbund og gratulerer med et vel gjennomført mesterskap tiltross for at vi ikke holdt helt i mål. Gratulerer til vinneren av konkuransen. Vi stiller på strek til neste år hvis det passer.
Takk for oss.

Read more...

Det napper

Oppsiktsvekkende nok så nappet det og en godkjent i båten. Fiskeren ser nesten sjokkert ut i blikket over at vi fikk fisk. Fikk en litt mindre for et par timer siden som ble sluppet tilbake. Virker tregt rundt på sjøen, men været er upåklagelig. Vi er fortsatt våkne begge to og satser på fisk før sola renner.

Read more...

lørdag 14. juni 2014

Starten har gått

Da er vi igang og skal fiske frem til kl 1000. Blir en lang økt så kapteinen har tatt seg en strekk allerede.  Mange båter og et flott arrangement.  Været viser seg fra sin beste side så det blir en flott kveld, natt og morgen.
Hadde vært fint å fått et napp eller tre også men tiden vil vise.
Rapport kommer

Read more...

Snart klare for start

Ligger i havna på Helgøya og tar et par timer i sola før vi reiser til Gjøvik.
Har fått besøk av Gunders som har fisket et par dager før konkurransen. 
Vinden har lagt seg og solen skinner fra skyfri himmel. Rett og slett en flott dag i solen.


Read more...

Stille på Mjøsa

Lyset begynner å komme og vi vurderer å gå til havn og få oss noen timer søvn. En flott natt med fullmåne og skyfri himmel men litt vind og sjø. Mye fisk å se på loddet men hva hjelper det når det ikke napper. Ble egongrass i natt også mens de edlere artene glimret med sitt fravær.
Kjører til Gjøvik i morgen formiddag for påmelding til NM så da får vi se om vi er heldigere med fangst når det virkelig gjelder.
God natt og rapporter kommer ved fangst.

Read more...

fredag 13. juni 2014

Ny kveld og nye muligheter

Stengene er satt og vi har forlatt havnen på Tangen. Litt vind men sola skinner. Fisker utover natta og tar en blund rundt Helgøya før vi reiser til Gjøvik for konkurransen i morgen.
Har bunkret godt med mat og eleksir så her i båten er det ingen nød.
Rapport kommer hvis det napper.  God helg til alle lesere.

Read more...

En stille natt

Natten ble av den rolige sorten med få napp. Egon holder tradisjonen oppe ved å fiske egongrass. Jeg fikk en ørett på ca 2 kg. I tillegg ble det ca 3 kg med diverse pinner og løv. Egon fikk den største pinnen på en drøy meter.  Pinnen tok på brisling i overflata. Nå blir det noen timer på ryggen før vi evt forsøker igjen.

Read more...

torsdag 12. juni 2014

NM i trolling 2014

Da har Egon og jeg pakket egonbåten og reist til norges største innsjø. Planen er å delta på NM i trolling lørdag og søndag. Er på plass på Tangen og forsøker å fiske i natt og neste natt for å finne ut hvor det napper om det i det hele tatt napper.
Været er fint og sola steiker. Starter fisket rundt kl 2100. Hyggelig med litt fisking igjen etter mye jobb den siste tiden.

Read more...

Laks

Laks
Simrislaks 13,24 kg

Morgenstemning i Dalbergså

Morgenstemning i Dalbergså
Powered By Blogger

Back to TOP  

Related Posts with Thumbnails