Drevet av Blogger.

tirsdag 30. april 2013

Klar for fiske

Satser på storlaks i morra.

Read more...

Tilbake i Dalbergså

Er tilbake i Dalbergså for fiske i en god stund. Båten er ferdig rigget, men det blåser kuling så dagen er benyttet bla til vask av campingvognen. Tevje fra team Empty skal gjestefiske hos meg noen dager og samtidig lære noen knep og med stor sannsynlighet komer han til å gjøre teamnavnet til skamme. Rapport kommer

Read more...

tirsdag 23. april 2013

Hjemreise og farvel til Bengtsson Loge



Det blåser småjævler ute og vinden fortsetter i et par dager så beslutningen er tatt om hjemreise i løpet av dagen.Vi tar farvel med våre venner Patrick og Sanna på Bengtsson Loge som innlosjerte oss på gjesterommet i egen bolig da det var fullt på Logen. Logen anbefales på det varmeste med et fantastisk vertskap, gode rom og senger, samt egen pub med god mat og sjenk lokalisert ca 9.5 meter fra soverommet. Egon og cops takker for seg denne gangen og vi kommer garantert tilbake så snart som mulig.

Read more...

mandag 22. april 2013

Rolig dag i Simris


En rolig dag i simris med kun 2 lakser i båten. 4 og 7 kg og begge ble returnert i svømmende tilstand. Flott vær i dag også, men noe vind på morgenen. Vi tok noen valg om fiskeplass og i ettertid var disse feil. De siste to dager ble 7 av 9 laks tatt på en trophy spoon i cops farger. Denne skjeden har blitt en hit og storfanger etter at Patrick fikk originalskjeden for kopiering. I morgen og onsdag ser været ikke spesielt fiskevennlig ut slik at det tas en vurdering om hjemreise i morgen et par dager før tiden. Når vi kom i land fikk vi vite at Kjell Are og Svein hadde tatt en laks mellom 17-18 kg og det er voksent. Det sendes gratulasjoner fra Egon og cops

Read more...

søndag 21. april 2013

Egon med ny båtrekord 14,7 kg




Nok en flott dag på sjøen og endelig så lykkes kapteinen med å fange en grom laks. Ny båtrekord ble det med en fin østersjølaks på 14,7 kg. På grunn av anstrengende håving bevilget matrosen seg en god femminutters pause på akterdekket. Ellers så bød dagen på 7 laks på 6-10  kg hvor de fleste ble returnert i god kondisjon for å bli litt større. Værmeldingen i morgen virker også bra så matrosen går for en laks på godt over 15 kg. Rapporter kommer.

Read more...

lørdag 20. april 2013

Flott Simrislaks på 13,2 kg



En fantastisk dag på havet utenfor Simrishavn kronet med en laks på 13,2 kg. Egon fikk de fleste fiskene i dag, men nøyde seg med en laks på 9 kg på topp. Totalfangst ble 8 fisker og 4 mistet. 3 fisk ble med hjem til røykovnen. De resterende ble returnert for å vokse seg større. 1 fisk med klippet fettfinne. Nå blir det pub, mat og godt selskap før køya. Nye tak i  morgen med forhåpentligvis flere store fisker.

Read more...

fredag 19. april 2013

På plass i Simris i sterk kuling


Da er vi på plass i Simris og egonbåten ligger trygt på gjestebrygga. Sterk kuling og absolutt ikke fiskeforhold i dag så vi går for pubkveld i steden. Resten av helgen ser derimot perfekt ut med svake vinder og sol. Satser på noe gode fighter. Egon lover på tro og ære å matche cops på toppvekt noe som syntes helt usansynlig. Rapport kommer.

Read more...

onsdag 17. april 2013

Nye Egonbåten endelig klar for simris



Etter et halvt år med knallhardt arbeid og desto større utgifter er endelig Egonbåten klar for jomfrutur til Simris. Båten har blitt et praktverk av en trollingbåt og når eieren er petimeter er det ikke noe som er overlatt til tilfeldighetene. Etter at simristuren måtte utsettes grunnet problemer med autopiloten tok cops turen i dag for å bistå og problemet ble løst .Faen i helvete ble avløst av smil og latter. Litt justering og innføring i autopiloters forunderlige verden i morgen tidlig så går kursen mot simris i morgen ettermiddag. Cops gratulerer Egon med ny og fantastisk skute.

Read more...

tirsdag 16. april 2013

Full Pott på 32 minutter



Etter en dag med tykk tåke og brede isbelter lettet det noe og på formiddagen og solen tok siste rest av tåke. Stengene ble satt og fra siste stang var i vannet til det lå 3 godkjente i båten tok det nøyaktig 32 minutter. 2 av fiskene tatt i yta på rapala husky og en på rigg 21 ft også på husky.6,5-4,5 og 3,5 kg. Alle laks. Fikk også en ørret på ca 60 cm under utlegg som ble returnert utenfor båten. Moro med flott fangst og den verste fiskekløen har lagt seg litt. Håper fortsatt på simris tur i løpet av uka da værmeldingen de neste dagene i Dalbergså ikke ser spesielt lystige ut.

Read more...

søndag 14. april 2013

Landligge for ekspertene


Det ble landligge for sveriges Ernest Hemingway og meg i dag. Bryggereperasjon med hjelp av Einar gikk fint og etter å ha kjørt ut i munningen og forsøkt oss på isen ble det bryggeprat og mat isteden. Laffen, Munken, Håkan og Skydt brøt seg ut på morgenen og kl 1400 meldes det tilbake at det kun er fanget noen for små. Blir hjemreise i ettermiddag før turen går til Simris tidlig i uka. Der forventes det storfangst og Egon håper denne gang på å få den største fisken noe som er helt usannynlig. Rapporter kommer

Read more...

lørdag 13. april 2013

Båten på vannet og håp om fiske


Da er endelig båten på vannet i Dalbergså og klar for nye fangster. Etter en innvendig vask, lading av batterier og sjekk av alt alt utstyr er alt klar for debut i morgen. Dette blir kun hvis vinden og islaget utenfor elven er med oss. Munken, Laffen og Einar og også sultne på utgang i morgen så får vi se i løpet av morgendagen om det er mulig å nærme full pott. Hvis ikke så blir det tid til reperasjon av brygga som vinteren ikke har vært særlig snill med.

Read more...

fredag 12. april 2013

Nysnø-hvor er våren?

Planen i dag var å få båten på vannet i Dalbergså. Våren glimret med sitt fravær og det blåste kuling og kom ca 5 cm nysnø. Dette satte en effektiv stopper for sjøsetting. I Dalbergså ble jeg møtt av den alltid hjelpsomme Einar Pettersen og i samråd ble det besluttet å satse på mat og dertil egnet drikk inntil våren kommer engang muligens i august.
Reiser videre til Simris etter noen dager sammen med Egon og hans nye storskute som har skaffet han mange grå hår i det som er igjen av hår. Mye plunder og ting som ikke virker hører vel med på nye prosjekter. Staselig båt blir det. Satser på at ting går i orden og at vi kan reise i begynnelsen av uka.

Read more...

lørdag 6. april 2013

Jobb og fremdeles vinter

Etter en lang arbeidsperiode og dertil lang vinter ser jeg nå muligheter for sjøsetting og fiske i tiden som kommer. Satser på å sette ut båten på fredag hvis været er med meg. Planen er lagt for tur til Simris og en lang periode i Dalbergså. Etter inspeksjon av isforholdene på hjemmebane i Drammensfjorden øynes det nå håp om at vinteren endelig slipper taket. Rapport kommer ved første knarr i snella.

Read more...

Laks

Laks
Simrislaks 13,24 kg

Morgenstemning i Dalbergså

Morgenstemning i Dalbergså
Powered By Blogger

Back to TOP  

Related Posts with Thumbnails